Home / Bokrecension / Cirkeln – Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Cirkeln – Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Cirkeln är en ungdomsroman i sitt esse, den har allt man behöver. Krångliga relationer till föräldrar, kärleken och vänner. Du dras mellan två världar, det övernaturliga Engelfors men samtidigt det ”vanliga” ovetande Engelfors.

Sex tonårstjejer förs till den nedlagda folkparken, det är natt och månen lyser mystiskt röd. Dessa sex tjejer; Minoo, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Ida och Linnea är så olika de kan bli men denna natt förs tjejerna ihop, de blir en grupp, ”De utvalda” som oftast inte kan hålla sams eller ens kan komma överens.De sex utvaldas liv har nu förändrats från ett vanligt tonårsliv i en vanlig men mycket liten stad, till ett liv där Engelfors överlevnad hänger på dem.

Boken börjar med ett mystiskt dödsfall, som både polis och människorna i samhället rubricerar som självmord, Elias – Utstött – Annorlunda, i ett samhälle där perfekt endast är det som gäller är självmord den enda förklaringen till Elias död, eller…

Vad är det egentligen som händer i Engelfors? Den lilla, tråkiga staden i Bergslagen förändras till en stad full av mystik.

En bok för alla, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har verkligen hittat ett sätt att fånga läsarna, en välskriven bok som passar ung som vuxen. Jag ville verkligen aldrig lägga ner boken men jag ville samtidigt heller inte att  historien skulle ta slut, vilket den heller inte gör i Cirkeln.

Cirkeln är första delen av en Engelforstriologin, med Eld som andra boken och tredje och sista delen Nyckeln kommer ut under hösten 2013.

About Johanna Ekstedt

Check Also

Våga leda med hjärtat – Elisabet Tornberg

Fantasi och Fakta, 2017 Detta är ingen bok som stoppas långt in i hyllan bara …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *