Home / Bokrecension / En man som heter Ove – Fredrik Backman

En man som heter Ove – Fredrik Backman

Flera gånger gick jag förbi boken, jag läste på baksidan men det blev alltid så att jag gick hem med någon annan. Tills alla bilder, kommentarer och statusuppdateringar kom upp på facebook. Det var skratt, det var gråt och alla (åtminstone de flesta) älskade den. Jag hade alltså missat någonting!

Det gick fort att köpa boken, det gick fort att tycka om den dock gick det även fort att läsa ut den. Jag upptäckte garanterat en ny författare, vars senaste bok kom ut för några veckor sedan ”Mormor hälsar och säger förlåt” – Fredrik Backman. Den ska inhandlas så fort som möjligt.

Men tillbaka till Ove, mannen med Saaben… I Oves liv gäller att en riktig man kör Saab, en man ska kunna backa med släp och självklart kunna fixa med allt som behövs hemma i hushållet. Ove har alltid arbetat, dag in och dag ut, plötsligt säger de på jobbet att Ove inte får komma tillbaka. Vad ska han göra nu, livet har tagit slut och ingenting finns kvar.

Ove planerar, planerar och försöker genomföra sitt självmord men misslyckas, antingen är det katter som jamar, män som inte kan backa med släp eller bara den dryga grannkvinnan (vars man absolut inte kan backa med släp) behöver hjälp med någonting.

Ove är bitter, riktigt bitter men Fredrik Backman har författat en välgenomtänk bok med mycket detaljer att tänka på samtidigt som det aldrig blir några missförstånd i vad boken faktiskt handlar om.

About Johanna Ekstedt

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *