Home / Författare / Fredrik Backman / Saker min son behöver veta om världen – Fredrik Backman

Saker min son behöver veta om världen – Fredrik Backman

Ja, vad är det egentligen ens son behöver veta om världen? Fredrik Backman presenterar detta på ett underhållande sätt där man själv kan reflektera gång på gång till sin egna verklighet. Vad är det egentligen ens barn behöver veta om alla saker deras föräldrar gör och har gjort för dem, varför de ibland blev så arga samtidigt som de älskar en över allt annat.

Boken är perfekt för den nyblivna pappan, jag vet vad jag kommer ge i present till den person som får en son härnäst. Boken är otroligt snabbläst, under 2h lästid då det på många sidor är diskussioner mellan ”mamman och pappan”, hur de löser vissa typer av tvister som vilket blöjpaket som ska inhandlas likväl som hur man personligen anser att barnet ska uppfostras.

Jag skrattade under många delar men kände dock verkligen inte att boken var menad för mig, utan för en pappa, vilka jag verkligen rekommenderar starkt att läsa dessa böcker. Det fanns saker jag kunde känna igen mig i som kapitlet ”Allt du behöver veta om IKEA”, varför det är dit man går, när man går dit och hur man i de flesta fall känner sig. Kanske hade boken passat mig bättre om jag var förälder däremot var det inget som hindrade mig från att läsa ut boken och fortfarande tyckte den var helt ok.

Fredrik Backman är en otroligt bra humorförfattare, jag skrattar mig igenom hans böcker och han får mig väldigt fäst vid huvudkaraktärerna, särskilt Ove i hans tidigare bok ”En man som heter Ove.

Ser fram emot att läsa Backmans nästa bok ”Min mormor hälsar och säger förlåt” vilket antagligen blir mitt nästa bokinköp.

 

About Johanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *