Home / Bokrecension / Isprinsessan – Camilla Läckberg

Isprinsessan – Camilla Läckberg

Så mycket har jag hört om Läckbergs böcker genom åren. Många älskar hennes och andra gillar dem inte alls. Efter att ha varit på En kväll med Books & Dreams i höstas fick jag verkligen upp ögonen för Läckberg. Jag har precis börjat läsa deckare och därför aldrig ens tidigare tänkt tanken på att läsa något av henne. Jag är glad att jag började.

Till en början kändes boken otroligt långsam, jag hade svårt att verkligen fängslas av historien, märkte ibland hur jag kollade hur många sidor jag faktiskt hade kvar. Det var många personer inblandade och alla fick sin egen historia förklarad vilket gjorde att den kändes seg. Det var inte förrän de sista 150 sidorna som jag absolut inte kunde lägga ifrån mig boken.

Jag har ingen direkt läserfarenhet av deckare men när jag läst ut boken såg jag det viktiga med alla karaktärsbeskrivningar, alla hade en stor roll i händelsen kring Alexs mord. Jag lärde känna Alex, hennes personlighet och varför allt blev som det blev. Men jag kanske behövde ha fler hintar om hur alla kopplades ihop.

Isprinsessan var Läckbergs debut, jag har hört så mycket om hennes böcker att mina förväntningar var en perfekt bok kanske var aningen höga.

Summan av kardemumman, långa karaktärsbeskrivningar kanske inte är min grej men vem vet. Men en välskriven bok blir sällan fel.

Nästa bok i läslistan blir Predikanten kanske har jag en annan uppfattning av Läckbergs deckare efter det.

Vilken av Camilla Läckbergs böcker tycker har varit bäst?

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *