Home / Bokrecension / Det som inte dödar oss – David Lagerkrantz

Det som inte dödar oss – David Lagerkrantz

Lisbeth och Mikael är tillbaka, norska företaget Serner har tagit över tidningen Millenium och hackerattacker större än någonsin.

Frans Balder ”Skygg men legendarisk proffessor i datavetenskap. Världsledande auktoritet inom AI-forskning” Någonting skrämmer Frans, han kontaktar Mikael mitt i natten för att få berätta sin story. AI = Artificiell intelligens.

”Att vi lämnar de mänskliga begränsningarna. Vi kastas in i en ny ordning där maskinerna blixtsnabbt uppdaterar sig själva dygnet runt… ” ”Artificiell superintelligence, något som är intelligentare än vi”.

Mina tankar om boken:

Till en början hade jag lite svårt att komma in i denna. Trots att det inte är samma författare som skrivit denna Millenium 4 är det svårt att inte jämföra dem emellan. Stieg Larssons böcker, vad jag minns trots att det var ett par år sedan jag läste dem så fastnade jag direkt.

Oavsett är Det som inte dödar oss en läsvärd bok. Lagercrantz har gjort något mycket modigt, all cred till honom. Jag ger boken betyg 3/5 språket är fantastiskt och det är en fröjd att läsa men tyvärr saknade jag någonting som fängslade mig tidigt.

Serie: Millenium 4 – De första tre böckerna skrivna av Stieg Larsson
Utgivningsår: 2015
Förlag: Nordstedts förlag
Antal sidor: 508
Betyg: 3/5

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *