Home / Bokrecension / Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden – Jenny Colgan

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden – Jenny Colgan

Fortsättning på Det lilla bageriet på strandpromenaden och Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden.

Det är snart jul.

I den lilla byn Mount Polbearne har julbelysningen satts upp runt de vind och vattentåliga lyktstoplarna. Neil den lilla lunnefågeln som Polly hittade skadad i första boken har följt med henne, trots hennes försök till att låta honom flyga iväg. Han sitter gärna i den öppna spisen, Polly får alltid vara extra försiktig när hon ska börja baka.

”Den här berättelsen handlar om en speciell jul men börjar egentligen med någonting Mycket Dåligt som hände på våren samma år” (Första meningen kapitel 1, sid 11)

Vad jag tyckte om boken:

Jag valde att hoppa över Sommar det lilla bageriet på strandpromenaden då jag stått i kö på biblioteket för denna. Jag läste första boken för ett par veckor sedan och har fått en uppfattning av karaktärerna och Colgan har en kort beskrivning av ”vad behöver du veta” och om miljön i början av boken. Det gjorde mig ingenting att hoppa över en bok, så jag spar nr 2 till sommaren och läsning i solen.

Jul är en fantastisk tid på året, men också en tid som rör upp många känslor. Colgan har verkligen blandat det lätta och roliga med det allvarliga. Hemligheter som skadar och tär på flera av karaktärerna.

Av någon anledning har jag fastnat för denna typ av böcker, feelgood. Lättlästa böcker fungerar väldigt bra när man har mycket annat i hjärnan.

Men denna typ av romaner liknar oftast varandra, något hemskt händer i början eller någonting som förändrar livet på huvudkaraktären som gör att denne behöver börja om på nytt. De tar tag i sina drömmar och gör den till verklighet och lyckas alltid. Kanske är det någon dröm jag har inom mig som gör att jag fastnar för denna typ av böcker, vem vet. 

Vill du läsa någonting snabbt som får upp läslusten igen, välj en feelgood

 

Antal sidor: 304

Utgivningsår: 2016

Förlag: Massolit förlag

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *