Home / Bokrecension / Middagsmörker – Charlotte Cederlund

Middagsmörker – Charlotte Cederlund

Idijärvi sameby ligger i de norrländska skogarna. Aili är 16 år och har precis förlorat sin pappa i cancer. Nu tvingas hon flytta till sin morfar i Idijärvi, ett liv som skiljer sig mycket från vad hon är van vid hemma i skåne, vintern är lång och snön är djup men vad hon inte är vet är att i byn sker mystiska saker. En magi som Aili är starkt bunden till genom sitt samiska arv på ett sätt som borde vara omöjligt. Middagsmörker är en ungdomsfantasy som fängslar läsaren.

Vad tyckte jag:

Låt er inte skräckas av att den tillhör genren ungdomsfantasy, en skickligt skriven debutroman av Charlotte Cederlund som passar lika bra för en vuxen läsare som en ungdom. Jag började tyvärr läsa denna lite för sent på kvällen, hade jag haft möjlighet hade den varit slut samma kväll. Jag ville helt enkelt inte lägga den ifrån mig förrän jag läst sista sidan (Läste klart på bussen morgonen efter).

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *