Home / Bokrecension / Flicka försvunnen – Sara Lövestam

Flicka försvunnen – Sara Lövestam

Kouplan har flytt från Iran, han hyr ett litet rum i Stockholm. Han lever och bor utan uppehållstillstånd, men han kan inte riskera att bli utvisad, tillbaka till Iran kan han inte åka. Han gömmer sig ständigt för polisen men på något sätt måste han få in pengar för att kunna betala hyra och mat.

För att få in pengar lägger Kouplan ut en annons ”Detektiv, har du ett problem som polisen in kan lösa? Kontakta mig via epost”. Efter tre långa veckor hör Pernilla av sig, hennes flicka Julia, 6 år har försvunnit.

Vad tyckte jag:

Flicka försvunnen beskriver utanförskap på ett konkret och lättförståeligt sätt. Sara Lövestam har fångat upp historien och anpassat den till ett lättläst format utan att ta bort spänningen. Med korta tydliga meningar, korta stycken fungerar denna bok perfekt för de som lär sig Svenska eller de som har svårigheter att läsa.

Orginaltitel: Sanning med modifikation, Piratförlaget, 2015.

Antal sidor: 113

Förlag: LL-förlaget, en del av MTM: Myndigheten för lättillgängliga medel, 2015

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *