Home / Bokrecension / Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan

Den lilla bokhandeln runt hörnet – Jenny Colgan

Nina Redmond lever för böcker, hon arbetar som bibliotekarie på ett bibliotek som tyvärr snart kommer att stänga. Biblioteksfilialerna runt om Birmingham slås igen för att samla alla bibliotekstjänster i centrum, det som snarare ska bli ett mediacenter istället för bibliotek.

Transportbilar kommer för att förflytta böcker, långt ifrån alla kommer få följa med. Nina passar på att fylla upp sin lilla bil och det lilla radhuset hon delar tillsammans med bästa vännen Surinder. Tills dagen då Surinder får nog, böckerna fyller radhuset och lite därtill.

Nina faller för en annons, en transportbil i Skottland är till salu. Vit, kantig och gott om plats för hyllor, hennes dröm är att para ihop rätt bok med rätt person. Varför inte öppna en bokhandel i en transportbil? Hon har böcker att sälja och avgångsvederlaget från biblioteket räcker ett litet tag.

Efter några om och men, har hon köpt transportbilen och hon hyr ett hus i Skottland där hennes dagar som bokförsäljare börjar.

Vad tyckte jag om boken?

Mysig och lättsam precis som Colgans tidigare böcker om Det lilla bageriet på strandpromenaden. En bok om att flytta till lugnet och få göra det man älskar. Boken är riktigt mysig, den lockade extra mycket när den handlade om böcker. Perfekt för sommarens lässtunder då allt bara känns sådär underbart.

Antal sidor: 343

Förlag: Massolit förlag, 2017

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *