Home / Bokrecension / Alla älskade Helena – K H Timm

Alla älskade Helena – K H Timm

30-åriga Helena Svahn  är försvunnen, både föräldrar och vänner anar att det är något som inte stämmer, Helena brukar höra av sig dagligen och hon bor dessutom hemma. Men hon är ändå 30-år, vuxen och klarar sig själv. Kanske åkte hon till Halmstad för att fira midsommar och saknar teckning på telefonen. Inte förrän Per-Erik och Petra Svahn upptäcker att Helenas iPhone fortfarande är hemma och anmäler de henne som försvunnen.

1998 Sankt Sigfrids Sjukhus. Denise 16, kämpar för att ta sig ur sorgen från det förflutna. Olyckan var där, hon försökte sig bästa men hon var inte stark nog för att hjälpa honom. Väl på Sankt Sigfrids sjukhus medicineras hon hårt, så hårt att hon inte minns vad som händer. Eller?

Pierre är en änkling som jobbar långt över den tiden han borde, han är av den gamla skolan och förstår sig inte på all den nya tekniken. Tillsammans med Sofia Hård och Mattias Fridlund utreder han fallet med den Försvunna Helena, kvinnan som ingen verkar ha något ont att säga om. Lärare på skolan där pappa Per-Erik Svahn är rektor.

Vart har Helena tagit vägen? Ingen har sett henne sedan i onsdags utanför H&M, har hon bara åkt iväg och struntat i telefonen hemma eller är det någonting annat?

Vad tyckte jag: 

Berörande, spännande och omöjlig att lägga ifrån sig.

Vilken debut, det blev maratonläsning på denna, jag var fast från första stund. Kunde inte somna förrän sista sidan var utläst trots att klockan hann bli 03.45. Ser redan fram emot att lösa fler mysterier tillsammans med Pierre och hans utredningsgrupp, det var känslan jag fick. Jag löste mysteriet kring Helenas försvinnande tillsammans med utredarna. Mina teorier stämde ibland, ibland inte.  

Antal sidor: 432

Förlag: Visto förlag, 2015

Recensionsexemplar av författaren K H Timm

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *