Home / Bokrecension / I mjölnarens spår – Stina Nilsson Bassel

I mjölnarens spår – Stina Nilsson Bassel

Emmas liv är i spillror, hon gifte sig med den dubbelt så gamla Herr Niklas Nilsson 1896. Ett år efter giftemålet föddes Axel. Hon lever i daglig misär och ständigt utelämnad till Herr Niklas Nilsson. Hennes fader Karl-Erik som alltid varit förstående och de har alltid haft en god relation och kunnat prata om allt, tills den dagen. Dagen då hennes fader lät Herr Niklas Nilsson komma in i deras liv.

”Vi får följa en kvinnas liv när hon blommar ut och tidigt svalnar”

Livet före hon var Fru Niklas Nilsson var en lycklig tid, hon förälskade sig i sin Alfred, förstod sig på hur örter kan hjälpa en människa tills dagen då hennes liv försvann in i ett töcken.

Vad tyckte jag:

Sorglig, känslosam och ärlig. 

Jag hade riktigt svårt att fastna i boken, den har varit tung att läsa. Emmas liv innan hon blev fru Niklas Nilsson var sorgeslös, även om familjen hade det knapert fanns det otroligt mycket kärlek. Frågan Emma ställer sig, hur allt kunde bli som det blev? Vad var det som gjorde att hennes kärleksfulla fader inte såg vad Emma såg i Herr Niklas Nilsson redan första gången de träffades?

Boken föll mig inte riktigt i smaken, kanske för att den var tung men ärlig. Har du pengar kan du göra lite som du vill mot andra människor.

Oavsett vad var den välskriven, är du intresserad av kvinnoöden i form av en historisk roman tycker jag absolut att du ska läsa den.

Antal sidor: 327

Förlag: Ebes förlag, 2015

 

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *