Home / Författare / Anders Jacobsson / Mica: Dotter av solfolket – Anders Jacobsson

Mica: Dotter av solfolket – Anders Jacobsson

Mica Maria Kroon, närmar sig sin 19 års dag och lever ett sorglöst, fritt och harmoniskt liv. Mica har aldrig behövt plugga inför ett prov, aldrig i sitt liv har hon varit sjuk. Oavsett hur mycket hon försökt vara rebellisk har hennes föräldrar Midas och Maria Kroon alltid bara ryckt på axlarna.

Mica levde det perfekta livet, tills hon en dag fick vingar.

Mica lever efter livsfilosofin; frihet, feminism och ligga.

En gång i månaden ses Mica och hennes 8 närmsta vänner, fredagsträffen. De nio som de kallar sig har känt varandra sedan dagis.

Mica får vingar. En parallell värld öppnar sig, hon slits mellan livet som ängel, dottern av solfolket och livet som människa. Hon utvecklar krafter hon inte riktigt kan tro på. Hon berättar för pojkvännen att hon älskar honom.

Växlar mellan att vara en ängel där ett mörker och en strid pågår, en strid där Mica tvingas inse att hon har en viktig roll. Samtidigt som hon försöker göra allt för att fortsätta vara mänsklig.

Vad tyckte jag?

Bladvändare med spänning och magi.

Jag fastnade totalt, hade jag haft möjlighet hade jag sträckläst. Mitt 15-åriga jag hade älskat denna desto mer. En rebellisk tonåring som utvecklar magiska krafter. Mica slits mellan sitt liv som ängel och sitt mänskliga liv, även om jag inte utvecklade magiska krafter vid 18 ( tyvärr ) slets jag mellan hur jag var och hur jag tyckte jag borde vara. Jag hade gärna varit som Mica, älskar hennes sarkastiska, levnadsglada karaktär.

Ser redan fram emot nästa berättelse ur Solfolkskrönikan och Micas fortsätta äventyr som ängel.

Förlag: Mörkersdottir förlag, September 2017

Antal sidor: 335

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *