Home / Bokrecension / Orkidepojken – Helena Dahlgren

Orkidepojken – Helena Dahlgren

Bästisarna Hanna och Zeb tar studenten och nu är det meningen att deras liv ska börja. Under sommaren jobbar de på kyrkogården för att spara inför den efterlängtade Londonresan. Det är sommar, Hanna och Zeb tillbringar dagarna på kyrkogården och kvällarna på stans gayklubbar. Hanna introducerade Zeb till Twin Peaks, hennes plan var att ha en lång utläggning för Zeb om varför serien var så bra, det behövdes inte Zeb älskade den från första stund.

Under sommaren upptäcker de Orkidepojkens märkliga blogg.

Märkliga saker sker, en hund försvinner och en gammal skolkamrat Lina likaså. Lina är ortens drottning, alla känner Lina utan att egentligen känna henne.

Så länge någon kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresö skogar.

Kvällen Lina försvinner ser Hanna henne i skogen, Hanna som är full och är gråtandes på väg hem vet inte vad hon ska tänka om den natten.

Vad tyckte jag?

Mörk, spännande med hög igenkänningsfaktor.

Att författaren lyckats få med så mycket referenser till exempelvis låtar och filmer är grymt gjort. Detta års sommarplåga, jag tänker på vad jag gjorde när låten spelade och får en tydligare visuell bild miljön.

Jag har själv inte sett Twin Peaks, så många av referenserna hänger jag inte alls med på. Men jag har heller inte haft några problem att följa med i boken ändå.

Välskriven debut av Helena Dahlgren, ser fram att läsa fler böcker av denna författare.

Förlag: Lava förlag, september 2017. Recex

Antal sidor: 149

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *