Home / Bokrecension / Den ultimata föräldraguiden -Kodjo Akolor & Olga Nikrasova Akolor

Den ultimata föräldraguiden -Kodjo Akolor & Olga Nikrasova Akolor

Det jag tar med mig från denna bok är att vi ska skapa vår egen föräldrakaka på det sätt vi gillar. Vi väljer själva vilka ingredienser den ska innehålla och vilka av tipsen på smakförstärkare från andra föräldrar (personer i vår omgivning) vi använder är helt upp till oss.

Den ultimata föräldraguiden beskriver Kodjo och Olgas resa, från det att de bestämde att de var redo för barn tills att pluset för barn nummer två uppenbarade sig.

”Ett par veckor efter att vi bestämt oss för att inte bestämma oss var vi gravida. Det var lite panik på det. Och skräck. Lite eufori. Men mest panik. Så kände i alla fall en av oss, medan den andra fortfarande befann sig i ett lyckorus över att ha varvat Halo på den högsta svårighetsgraden.” sid. 24

Hur man reagerar på ett plus är för alla olika. För mig blev det mycket mer verkligt på en gång än vad det blev för sambon. Jag märkte allt som hände och var annorlunda i min kropp medan även om han såg förändringarna var de för honom inte lika uppenbara.

Om du vill läsa en bok om föräldraskap utan att uppmanas till saker du ska passa på att göra innan du blir förälder. Som att sova, du vet aldrig vad som händer. Om att låta barnet komma in i ert liv och era rutiner istället för att ändra efter barnet. Allt är nytt oavsett.

Titel: Den ultimata föräldraguiden
Författare: Kodjo Akolor & Olga Nikrasova Akolor
Förlag: Nygren & Nygren
Utgivningsår: 2017

Här kan du köpa boken: Adlibris  Bokus

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *