Home / Bokrecension / Kritgubben – CJ Tudor

Kritgubben – CJ Tudor

Förlag: Wahlström & Widstrand

Orginaltitel: The Chalkman

Utgivning: 05/2018

Mina tankar: 

En spännande story som höll sig ända till slutet. Mer än halvvägs in i boken är det fortfarande så mycket frågetecken att man bara måste fortsätta läsa.

Det var inte för mig självklart vem som hade gjort vad, författaren lyckades hålla mig kvar till slutet genom att aldrig avslöja mer än absolut nödvändigt för att föra historien framåt.

Den kändes på vissa delar seg och blev aningen långsam att läsa, samtidigt som man ville veta vad som ska hända. Vart kommer egentligen alla Kritgubbar ifrån? Vad händer på tivolit och vad hände i skogen? Om du som mig fastnar lite, fortsätt läsa!

Psykologisk thriller som tar sig innanför huden när den är som mest spännande. Min känsla att den ibland var lite långsam känns även som att det behövdes för hur jag som läsare uppfattade boken.

Författaren har skickligt kopplat ihop dåtid med nutid, hur händelserna från 1986 på tivolit kopplas samman med att Kritgubbarna dyker upp igen 30 år senare.

Om boken:

Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig.

Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran – Kritgubben.

Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp.

Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.

Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

Text från Wahlström & Widstrand

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *