Home / Bokrecension / Hjärnsmälta – Staffan Cederlund

Hjärnsmälta – Staffan Cederlund

Utgiven av bokförlaget Opal april 2018

Undomsbok riktad mot tonåringar pubertet/på väg in i puberteten.

172 sidor

Förlagets beskrivning:

Vi får än en gång träffa vår antihjälte Leo som nu börjat sjuan med allt vad det innebär. Pubertet, finnar och alla andra brister i Guds annars så genomtänkta skapelse människan. Trots att Leo befinner sig mitt i det här så har han faktiskt en flickvän, Lolo. Och han ska åka med hennes familj till Sardinien på höstlovet. Men det uppstår problem. Stora problem. – http://www.opal.se/index.php?p=pres&isbn=9789172999510#.Ww7zRhaeyEd

Hjärnsmälta är en fristående uppföljare till Hjärnpunka. Jag har inte läst hjärnpunka men hade inga problem att hänga med alls. Men får jag gissa anar jag att Hjärnpunka är lika tänkvärd den.

Hur långt kan man gå för att man skäms och är rädd för vad andra, särskilt tjejen man är förälskad i ska tycka? Tjejen som av någon anledning väljer att vara tillsammans med honom, den taniga killen med finnar? Leo kan inte förstå det, särskilt inte när han ser sig själv i spegeln i provrummet på HM.

Boken tar upp extremt viktiga ämnen som pubertet, kärlek och utpressning.

Författaren får fram vad som kan hända idag med alla mobiltelefoner, hur ett enkelt misstag plötsligt blir till utpressning.

Rädslan att låta någon få veta vad som hände där på HM under ens episka hjärnsläpp gör att man är villig att göra nästan vad som helst.

Har du en tonåring hemma? Snart är det sommarlov, tipsar om att försöka få in denna i läshögen! Passa på att läs den även du!

Snabbläst, lättläst med stor text. Passar även den ovana läsaren.

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *