Home / Bokrecension / P.S. Jag gillar dig fortfarande – Jenny Han

P.S. Jag gillar dig fortfarande – Jenny Han

Utgiven av Lavendel lit juni 2018

Recensionsexemplar

Uppföljaren till den härliga ungdomsboken om Lara Jean, Till alla killar jag har gillat.

Förlagets beskrivning

Kära Peter,

jag saknar dig. Det har bara gått fem dagar men jag saknar dig som om det gått tjugo år …

Lara Jean hade inte planerat att falla för Peter. De var ju aldrig ens ett par på riktigt – eller?Men när allting ser ut att ordna sig mellan dem händer något annat: ett filmklipp som fångat Lara Jeans allra mest privata ögonblick sprids som en löpeld över skolan. Samtidigt dyker en gammal bekantskap upp i Lara Jeans liv igen och komplicerar allting ytterligare.

I andra boken om Lara Jean och hennes systrar utsätts Lara Jean för slut-shaming, och hon inser hur svårt det kan vara att släppa taget om saker. Det är tur att hon har sina systrar. Song-tjejer håller ihop för alltid.

Mina tankar om boken

Det är svårt att inte avslöja några detaljer närma skriver recension på en uppföljare, läs istället Recensionen av Till alla killar jag har gillat här och kom tillbaka när du läst ut även del 2.

Peter och Lara Jeans förhållande börjar ordna upp sig efter allt som hände, efter bubbelpoolen. Och inte nog med det. Det finns på film, postad på Anonybitch sida. Den intima stunden finns på film och alls har sett den. Slut-shamingen är ett faktum.

Lara Jean tar upp en ny bekantskap med en gammal vän och Peter har svårt att sluta umgås med sitt ex. Komplicerad ungdomskärlek.

Jag gillar verkligen böckerna om Lara Jean, de har allt en ungdomsbok ska ha. Igenkänningsfaktorn är hög, och jag tänker att det hade varit fantastiskt med systrar som Kitty och Margot i sitt liv. (Jag får nöja mig med två bröder ). Otroligt kärleksfull familj, saknaden av modern är stor men hon känns ändå närvarande. Komplicerad ungdomskärlek, triangeldraman och slutshaming. Ett otroligt viktigt ämne om den enkla spridningen på internet.

Ser mycket fram emot del 3 som kommer i oktober. Och förstås, Filmen To all the boys I’ve loved before som utkommer i augusti (och pocketboken).

About Johanna

Check Also

Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Ingen sommar utan en Colgan och denna som dessutom hamnar i topp av hennes böcker. Klicka för att läsa mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *