Home / Bokrecension / Vi som älskade – Renee Carlino

Vi som älskade – Renee Carlino

Utgiven av Lovereads by Forum juni 2018
Läst via telefonen på Storytel.

Vi som älskade är en romantisk, lättsam och en helt underbar mysbok.

En otroligt sprakande kärlekshistoria, som får ett plötsligt slut. Att efter 15 år se varandra på tunnelbanan visar att de känslorna ännu sprakar inom dem. Vad har egentligen hänt under de 15 åren? Varför tog det slut så plötsligt?

Vi som älskade är uppbyggd i tre delar och storyn berättas från både Matt och Graces sida men min känsla är att det är Matt som är huvudberättaren. Det blir alltid Matts uppfattning av händelsen först för att sedan kompletteras med Graces. De 15 åren utan varandra beskrivs väldigt mycket mer från Matts sida, här var jag nyfiken på vad som hände med Grace. Efter att hon läst artikeln, vad hände sen? (Läs vidare så får du veta!)

  • Ju mer jag såg på kvinnan, desto mer drogs jag till henne. Hon hade en tjock, blond fläta över ryggen. Händerna var nedstuckna i fickorna på hennes svarta kappa, och det slog mig att hon, som ett barn, gungade glatt till tonerna från fiolen som ekade mot stationsväggarna. Nä tågen kom tillslut lät hon folk rusa förbi henne och klev nästan på i sista sekunden… Just som dörrarna stängdes vände hon sig om. Våra blickar möttes. Jag blinkade till. Jävlar.
  • ”Jag behövde faktiskt plugga. Jag tänker stanna hemma ikväll. Men matt kan göra som han vill. ”Det verkade som att alla trodde att Matt och jag var ett par. Jag kände att jag måste få in min ansökan till masterutbildningen, för det verkade som ett logiskt nästa steg, men det var som att jag inte hade någon självkontroll när det gällde matt. Jag ville vara med honom varenda sekund på dagen, men mina betyg blev lidande och jag visste att jag skulle bli kickad som förstacellist om jag fortsatte med mitt dåliga uppförande”.
  • ”Berätta uppmanade jag med ett självbelåtet flin. Jag kunde inte låta bli att njuta av att hon trevade efter orden. Hon var tydligen fortfarande svartsjuk på Grace… Självmedvetet lyfte hon handen till pannan. ”Det är inget som du inte redan vet, Jag menar, det var så mycket då.”. Vad pratar du om? Elizabeths blick flackade över hela rummet, som om hon försökte leta efter en nödutgång. Hon tittade ner på sina svindyra skor. ”Grace ringde och lämnade ett meddelade till dig en gång, och … det var bara … ” ” ” ” ”Matt – Nutid

Jag läste/lyssnade på denna hos storytel, dock med en väldigt stor nackdel. Det gick inte att läsa och lyssna i samma fil. När jag ville växla från lyssna till läs var jag tvungen att gå in i en ny fil, e-boken. Vilket gjorde det väldigt krångligt att växla. Har inte varit så tidigare? Brukar inte så ofta lyssna på ljudböcker och detta gjorde tyvärr att jag läste mer än jag lyssnade återigen.

Förlagets beskrivning:

Matt och Grace träffas på New York University när de blir grannar i en studentkorridor. I en dimma av korridorsfester, för sena nätter och för lite pengar finner de varandra och blir förälskade. Han fotograferar henne och hon spelar cello för honom. De blir oskiljaktiga. Ända tills Matt accepterar en praktikplats på national Geographic och drar iväg till Sydamerika. När han kommer tillbaka är Grace borta.

Femton år senare möts de igen, av en slump: Hon står på perrongen i tunnelbanan och han är på det tåg som just börjat rulla. Matt, som alltid undrat vad som egentligen hände med Grace, efterlyser henne via en annons på Craigslist.

Ett helt liv har gått, men ändå är det som att tiden stått still.

 

About Johanna

Check Also

Recension: Min egen väg av Ida Warg

”Att våga gå sin egen väg – oavsett vad” Ida Warg är idag av våra …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *