Home / Författare / Armando Lucas Correa / Den tyska flickan – Armando Lucas Correa

Den tyska flickan – Armando Lucas Correa

Utgiven av Louise Bäckelin Förlag, 2017

368 sidor

Fängslande och gripande berättelse.

Recensionsexemplar

Innan allt förändrades levde unga Hannah Rosenthal ett sorglöst liv. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort, och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän, Leo Martin, sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans. – Text från förlaget.

———

Både familjen Rosentahl och Martin lyckas med sina sista pengar få visum till Kuba. Maj 1939 kliver de ombord på SS Saint Louis, resan som ska ta dem till Havanna. När lyxångaren närmar sig Havanna tillåts inte de judiska flyktingarna att kliva i land. Endast ett fåtal kliver i land, där ibland Hannah men Leo får följa med Saint Louis åter till Europa.

Anna Rosen förlorade sin pappa i 9/11-attacken, innan Anna ens var född vill hon leta rätt på mer information om sin pappa och hans familj. En familj vars livshistoria är en otrolig resa.

——

I boken får vi följa Hannah, hennes berättelse om familjens splittring, rädslan och hennes upplevelse av att tvingas fly från sitt hemland.

Det är svårt att återberätta mer än handlingen, en gripande historia som snabbt tog slut. Boken baseras på en verklig händelse, vilket gör det ännu svårare att faktiskt fånga in hur livet var i Berlin och Nazisttyskland.

Rekommenderar denna varmt om Du vill läsa en gripande bok.

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *