Home / Bokrecension / Förbannade kärlek – Colleen Hoover

Förbannade kärlek – Colleen Hoover

Lovereads by Forum 2018

När Tate Collins flyttar till San Fransisco för att plugga till sjuksköterska är Miles Archer den första hon träffar. Han ligger redlös i korridoren utanför hennes brors lägenhet, där Tate ska bo. Miles Archer är pilot och bär på ett mörkt förflutet. Han är en gåtfull person som aldrig ler, aldrig verkar glad och som har bestämt sig för att aldrig dejta, förälska sig eller känna någonsin igen. – Förlagets beskrivning

Det är Tates första kväll i lägenheten, hon ska flytta in hos sin bror Corbin. Redan i foajen blir hon förvånad. Hon hade väntat sig en sunkig lya inte en gammal skyskrapa i San Fransicos centrum och det med Cap som arbetar i hissen.

Utanför dörren ligger Miles, eller hon vet inte det förrän hon får tag på sin bror. En redlös Miles Archer som hon får ta in och lägga på soffan för att han ska nyktra till. Deras första mötet blir allt annat än bra.

Boken är uppdelad två delar, nutid där relationen mellan Miles och Tate är drivande men man får även återblickar till Miles liv.

6 år tidigare träffar Miles Rachel, ett möte som får en oanad vändning. 

””Jag går på samma skola som Rachel” säger jag snabbt. Jag ångrar att jag säger det, för egentligen vill jag säga: Rachel är nästa tjej jag ska bli kär i. Men jag kan inte säga det, för det är uppenbart vad som ska hända. Rachel är inte nästa tjej jag ska bli kär i, för Rachel är den tjej som förmodligen kommer bli min nya styvsyster” – sid 49

Miles och Tates kärlekshistoria blir inte riktigt vad Tate vill. Den följer två regler, regler Miles sätter upp och Tate accepterar för hon kan inte tänka sig någonting annat än att fortsätta träffa honom.

 Fråga aldrig om det förflutna. Förvänta dig aldrig en framtid.

Helt klart en romancefavorit. Jag blir så nyfiken på vad som gjort Miles så instängd, jag förstår attraktionen Tate känner och nyfikenheten som gjorde att Tate fortsätter relationen, samma nyfikenhet var det som gjorde att jag läste igenom boken snabbt. Det kom en tår när jag förstod vad som skett och jag fattade verkligen tycke för Miles och hans starka kärlek. Wow säger jag bara! Hamnar högt på romance-listan.

About Johanna

Check Also

Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Ingen sommar utan en Colgan och denna som dessutom hamnar i topp av hennes böcker. Klicka för att läsa mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *