Home / Bokrecension / Söta röda sommardrömmar – Christoffer Holst

Söta röda sommardrömmar – Christoffer Holst

Utgiven av Lovereads by Forum 2018.

Söta röda sommardrömmar är en riktigt myspysryslig bok. En fantastisk blandning av romance, feelgood och deckare.

Förlagets beskrivning

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen – en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till.

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen – som leds av den mycket stiliga polisen Adam.

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara – ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.

Detta är den första boken i serien om Cilla, jag vill läsa nästa del ungefär nyss. Ska bli spännande att fortsätta följa Cilla, Rosie och Adam.

En feelgood med mord kändes verkligen som något lite oväntat. Den börjar på samma sätt som de flesta andra, en händelse som gör att huvudpersonen vill testa på något nytt, men på Bullholmen är inte allt så perfekt. Omgivningen, den nya vännen och den snygga killen gör boken till en mysig feelgood men mordet gör den spännande och går ifrån den vanliga feelgoodramen.

 

About Johanna

Check Also

Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Ingen sommar utan en Colgan och denna som dessutom hamnar i topp av hennes böcker. Klicka för att läsa mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *