Home / Bokrecension / Recension Döden och andra lyckliga slut av Melanie Cantor

Recension Döden och andra lyckliga slut av Melanie Cantor

Hur skulle du tänka om du plötsligt fick veta att du har tre månader kvar att leva? 90 dagar för att säga hej då till alla du känner, 90 dagar att förstå och samtidigt leva ditt liv till fullo.

Jennifer Cole har en längre period känt sig väldigt trött, dragit sig för att gå till läkaren som så många andra och tänkt att det är nog bara lite vitaminbrist. Men det hon får veta hos doktorn slår omkull allt.

”Jag är verkligen ledsen Jennifer. Det är inte goda nyheter. Du har en sällsynt blodsjukdom. ”

När Jennifer får veta att hon har en sällsynt blodsjukdom, som dessutom är mycket aggressiv och icke behandlingsbar och nästintill omöjlig att uttala Börjar nedräkningen. Med 90 dagar kvar och så mycket att hinna med. Jennifer försöker sikta in sig på det positiva, hon kommer slippa allt som åldern medför, allt från att tappa tänder när hon äter ett äpple till att få Alzheimer.

Men det är förstås helt omöjligt att inte tänka på allt hon lämnar efter sig, allt det där hon borde ha sagt när det väl gällde som hon aldrig gjorde. Jennifer bestämmer sig för att skriva brev; till de tre personer som sårat henne mest. Hennes syster, hennes otrogna exmake och den charmiga men opålitliga expojkvännen. Öppet och ärligt skriver hon breven, med sina innersta känslor och allt hon borde sagt.


En bok med titeln döden är kanske inte vad jag skulle kopplat som en feelgood vid första ögonkastet. Boken tar sig an att känsloladdat ämne som alltför ofta utspelar sig i vår närhet. På ett humoristiskt sätt tar författaren med oss på en resa, en oförutsägbar resa med fokus på att ta tillvara på livet.

 

 

 

 

Titel: Döden och andra lyckliga slut (Death and other Happy Endings)
Författare: Melanie Cantor
Förlag: Printz publishing (Läseexemplar)
Utgivningsdatum: 2019-11-13

Döden och andra lyckliga slut

Betyg

Oförutsägbar, charmig, rolig.

User Rating: Be the first one !

About Johanna

Check Also

Recension: Tystnadens torn av Mina och Magnus Dennert

Titel: Tystnadens tornFörfattare: Mina och Magnus DennertFörlag: PiratförlagetUtgivningsdatum: 2020-06-02 Jag tog upp boken och läste …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *