Home / Bokrecension / Recension: Det enda du behöver av Sylvia Lidén Nordlund.

Recension: Det enda du behöver av Sylvia Lidén Nordlund.

Titel: Det enda du behöver
Författare: Sylvia Lidén Nordlund
Förlag: Förlagshuset Siljans Måsar (Recensionsexemplar av författaren)
Utgivningsdatum: 2019-10-23

 

 

 

 

 

Helt oplanerat har jag läst min andra bok om döden på ett kort tag. Denna gång inte så tydligt att det står i titeln men tillräckligt tydligt för att kunna läsa i baksidetexten:

Mia behöver finnas vid sin mors sida i livets slutskede. Hur ska hon klara av det? Inte minst med tanken på deras hopplösa relation?

Det enda du behöver är den tredje och avslutande delen i triologin om Mia. Du kan läsa om den första delen i serien här.

I denna avslutande del får vi följa Mia när hon sida vid sida följer sin mor i livet slutskede. Hennes exmakes nya kvinna som tar stor plats i dottern Fridas liv, samtidigt som det kolliderar mellan Frida och Mias stora kärlek.

Innerst inne är Mia avundsjuk på deras fina kontakt. Dessutom måste hon hantera en nyhet som utmanar hennes innersta önskan.

En varm bok om vikten av att ha nära och kära vid din sida, om nystarter och försoning.

Stort tack till författaren Sylvia Lidén Nordlund som gav mig chansen att läsa din avslutande del om Mia. Trots min lässvacka under förra året och recensionen andra delen i triologin som aldrig blev skriven.

Har du inte läst triologin om Mia, gör det. Du kommer inte bli besviken.


Avslutar med en några frågor till författaren:

Hej Sylvia,

Tack för att du tar dig tiden att svara på några korta frågor. 

Nu var det ett par månader sedan den sista delen i triologin om Mia gavs ut, men vad är känslan och tankarna kring att triologin faktiskt är slut? Att resan som du gjort tillsammans med Mia nu inte längre ska utvecklas framöver?

-Jag känner mig otroligt stolt över vad jag har åstadkommit och förundrad över att jag faktiskt genomförde det stora projekt som jag drömde om. I morse hade jag kontakt med en vän som jag lärde känna för drygt fem år sedan. På den tiden hade jag bara vaga funderingar att börja skriva på allvar, efter några skrivkurser. Sedan dess har jag medverkat i sex antologier och skrivit trilogin om Mia. Trots att jag levt med Mia så länge, skrattat och till och med gråtit med henne, känner jag ingen saknad eller lust att skriva fler böcker om hennes inre och yttre resa. Berättelsen är klar, så långt som läsaren får följa med, och jag själv är också väldigt nöjd och samtidigt färdig med Mias historia.

Vad gör du när du inte skriver böcker?

-Jag har en egen verksamhet där jag får arbeta med relationer som alltid varit mitt stora intresse, vilket förstås syns i mina böcker. Jag har exempelvis samtal i olika former, handledning och föreläsningar om bland annat kommunikation.

I vår när jag unnar mig en skrivpaus för att ladda författarbatterierna läser jag återigen skönlitterära böcker. Det är svårt för mig att läsa när jag är mitt inne i skrivandet så nu frossar jag i böcker av författare som Julia Quinn, Sheila O´Flanagan, Lucinda Riley och gamla favoriten Nora Roberts.

Sedan är jag med i en dansklubb och älskar finsk tango. Och så umgås jag förstås med familj och vänner så ofta jag har möjlighet till det.

Hur ser framtiden ut? Håller du på med något nytt bokprojekt?

-Nu i vår går jag en kurs för att bli mindfulness-instruktör och hoppas att kunna hålla egna kurser så småningom. Jag reser runt en del på olika bokevent, bland annat en sommarvecka i Härjedalen, och längtar redan till årets bokhöjdpunkt i september, Bokmässan i Göteborg. Eftersom jag bor mitt emot mässan blir min lägenhet full av övernattande författarvänner. I augusti ska jag gå en skrivkurs och tänker då kick-starta mitt nya bokprojekt, en klassisk Feelgood med allt vad den innehåller av utmaningar, personligt växande och inte minst kärlek. På min hemsida www.sylvialidennordlund.se skriver jag om allt som händer.

Tack återigen för att du gav mig möjlighet att läsa dina tre böcker om Mia.
Önskar dig all lycka i framtiden. 

 

Det enda du behöver

Betyg

Varm bok om familjerelationer, nystarter och om att leva livet på det sätt som gör en lycklig.

User Rating: 3.55 ( 1 votes)

About Johanna

Check Also

Författarintervju: Anna Portner

Fantastiska Anna Portner kommer ut med en ny del i serien om Systrarna Niva. Klicka här för att läsa lite om hon hennes tankar går inför kommande boksläpp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *