Titel: Renoveringsobjekten
Författare: Eli Åhman Owetz
Förlag: Harper Collins Nordic (Recensionsexemplar)
Utgivningsdatum: 20
20-05-14

Mina tankar kring Renoveringsobjekten:

Författaren Eli Åhman Owetz har aldrig gjort mig besviken, det var också hennes böcker om Anna-Lisa som frälste mig i feelgoodgenren. Upplevelsen Elis böcker ger mig, den starka känslan av att jag är med i händelserna genom hennes fantastiska miljöbeskrivningar. Jag kan inte annat än hylla denna författare och sättet hon fängslar mig med sina böcker. Hela tiden vill jag läsa mer och det känns alltid väldigt ensamt när boken tagit slut.

För första gången på länge stannade jag uppe tills boken var slut trots att det för förbi läggdags med arbetsdag dagen efter, det kan inte betyda annat än toppbetyg

Förlagets beskrivning:

Susanne har brutit upp från sitt äktenskap med Erik och jobbet på arkitektfirman i Stockholm. Ett frilansuppdrag i sommarvackra Roslagen blir en chans att börja om, men det visar sig snart bli mer komplicerat än hon kunnat ana.

Det låter som en arkitekts drömuppdrag, att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell. Susanne flyttar in i lägenheten ovanpå den avfolkade orten Grävinges nedlagda Konsumbutik. Men så avslöjar uppdragsgivaren att det ingår i planerna att riva alla husen längs Fabriksgatan, och det ska i det längsta hållas hemligt för hyresgästerna som bor där. En av dem är Ingegerd, som har bott i Grävinge i hela sitt liv och som bjuder Susanne på kaffe med sockerkaka och skarpa iakttagelser. Och där finns också fastighetsskötaren Conny som väver bilinredningar på fritiden. Han som är femton år yngre än Susanne men som får henne att skratta mer än hon gjort på väldigt, väldigt länge.

Renoveringsobjekten

Betyg

En fullpoängare i feelgoodgenren, mysläsning på hög nivå och känslan att befinna sig där boken utspelar sig.

User Rating: Be the first one !

About Johanna

Check Also

Cosy reading med feelgoodfredag

Söndagskväll innebär för mig Cosy reading tillsammans med facebookgruppen Feelgoodfredag. Gillar du att läsa feelgood, …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *