Home / Författare / Anna Portner / Boksommar 2020

Boksommar 2020

Sommar och semester närmar sig med stormsteg, detta kanske blir en ovanlig sommar för flera av oss. Men något vi alltid kan ta till vid en hemmasemester är den sköna läsningen.

Ett litet axplock av sommarens utgivning:

Nedan följer en kortare beskrivning på varje bok. Hoppas ni hittar något ni är extra nyfikna på. Jag skulle gärna läsa alla, ungefär nyss.

Klicka på länkarna nedan för mer information om böckerna.

Karin Jansson – Sweet Home Dalarna, Printz publishing

Citat från förlaget: ”Sweet Home Dalarna är en humoristisk feelgoodroman med hög igenkänning av författaren till ljudbokssuccén Byvalla. Karin Janson presenterar här en ovanligt uppfriskande huvudhjältinna som är lika älskvärd som egen. Det här är sommarläsning som både roar och berör.” Utgivningsdag: 10 juni.

En sommar att minnas – Elin Hildebrand, Lovereads by forum

Citat från förlaget: ”Hemligheter avslöjas, gammal kärlek väcks till liv och ny kärlek slår rot. Det blir en sommar som systrarna sent ska glömma.” Utgivningsdag: 6 juni.

London Baby – Anna Portner

Citat från förlaget: ”Feelgoodserien om systrarna Niva bjuder på romantik, halsbrytande handling och en hel del svärta. London Baby är tredje delen om Camilla och Stella, som befinner sig mitt i den vändpunkt i livet som åren i 30-års åldern ofta är.” – Utgivningsdag 21 juli.

Ta ingen skit Ann-Britt – Christina Larsson, Bokfabriken

Citat från förlaget: ”Ann-Britt Roos hinner inte med. Hur ska hon hinna ta dottern Lottas katt till veterinären för avmaskning eller tvätta sonen Mattias skjortor när hon har tårtor att baka och dessutom lagat en trerätters middag som ingen kommer att äta? Kan det verkligen vara så illa att hennes familj glömt hennes födelsedag?” Utgivningsdag: 9 juni.

Ett oväntat arv – Sofia Ymén, Printz Publishing

Citat från förlaget: ”Ett oväntat arv är den första delen i Kungsbackakvartetten. En härligt eskapistisk och romantisk serie som kretsar kring Fors gård och de människorna som finns där.” Utgivningsdag: 19 augusti

Jag glömmer dig aldrig – Sarah Dessen, Rabén & Sjögren

Citat från förlaget: ”När Emma plötsligt får chansen att tillbringa en sommar hos sin mammas familj i North Lake förändras allt. Vem är hon egentligen? Emma, pappas dotter, eller Saylor, som mamma brukade kalla henne? Det är som om hon får lära känna en ny del av sig själv, en del som alltid funnits där men länge legat dold.” Utgivningsdag: 12 juni.

Bokskåpets hemlighet – Frida Skybäck, LB-Förlag

Citat från förlaget: ” I ett gammalt bokskåp upptäcker Rebecka dessutom en samling dagböcker och brev från andra världskriget. Vad är det för hemlighet som Anna har dolt under alla dessa år och kan avslöjandet hjälpa familjen att hitta tillbaka till varandra?” Utgivningsdag: 19 augusti.

Goda grannar – Mattias Edvardsson, Bokförlaget Forum.

Citat från förlaget: ”Goda grannar” är en psykologisk spänningsroman om den hårfina gränsen mellan rätt och fel, och om faran med att komma sina grannar alltför nära.” Utgivningsdag: 17 juni.

Kvinnorna på Flanagans – Åsa Hellberg, Bokförlaget Forum.

Citat från förlaget: ”Del två i den hyllade serien om lyxhotellet Flanagans! Vännerna Elinor och Emma har drivit hotellet i tjugo år och det går strålande, men under ytan hotar skuld- och skamkänslor att brisera.” Utgivningsdag: 1 juli.

I hjärtats bibliotek – Phaedra Patrick, Bokförlaget Forum.

Citat från förlaget: ”Om kärleken till böcker, motgångar i livet och om att hitta sig själv.” Utgivningsdag: 8 juli.

Den lilla bokhandeln i hamnen – Jenny Colgan, Nordstedts förlag.

Citat från förlaget: ”Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt.” Utgivningsdag: 18 juni.

Någon ni känner känns extra lockande inför semesterns läsning? Släng in en kommentar nedan.

About Johanna

Check Also

Semesterläsning 2020 v.2

Veckans week-wrap up. Läsning under hemester 2020 andra vecka! Lite förhandsläsning och mycket feelgood.

2 comments

  1. Vad kul att se en till bokblogg 🙂 Jag har också skaffat en blogg nu efter att ha drivit instagramkontot Kategoribok ett år.
    Välkommen och kika in – https://nouw.com/kategoribok 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *