Home / Bokserier / Recension: Cold Case: väg 9 av Tina Frennstedt.

Recension: Cold Case: väg 9 av Tina Frennstedt.

Titel: Väg 9, Cold case #2
Författare: Tina Frennstedt
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum: 20
20-03-18

Tina Frennstedts andra deckare i serien Cold case var precis lika spännande och skickligt skriven som den första. Författaren kan konsten att upprätthålla spänningen till sista sidan. I den här boken har vi fått på ett djupare plan lära känna kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, och hennes (vad jag hör i mina öron när jag läser) suckande över kollegan Marie Erlings Tinderdejtande.

Förlagets beskrivning: ”Den andra fristående delen i Cold Case, den prisbelönta deckarserien inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten Max Lund mördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var.

Väg 9

Betyg

Skickligt skriven deckare, sträckläsning och spänningen upprätthålls boken igenom.

User Rating: 5 ( 1 votes)

About Johanna

Check Also

Författarintervju: Mattias Edvardsson

Klicka in och lär känna författaren Mattias Edvardsson, aktuell med nya spänningsromanen Goda grannar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *