Home / Bokrecension / Recension: Juni, juli halva augusti av Marie-Louise Marc

Recension: Juni, juli halva augusti av Marie-Louise Marc

Titel: Juni, juli halva augusti
Författare: Marie-Louise Marc
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsdatum: 20
20-05-06

Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka, så oväntat att en feelgood-roman kunde vara så känslosam men ändå få fram det mysiga en riktigt bra feelgood ska ha. Med härliga miljöbeskrivningar som fick mig att drömma mig bort. Detta var också den första boken av författaren Marie-Louise Marc som jag läst och det kommer garanterat bli fler framöver.

Förlagets beskrivning

42-åriga Hanna trivs med livet i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen … och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Men Hanna bär på en hemlighet. Ett sår som aldrig läkt. Och plötsligt sker en olycka som vänder upp och ner på hela sommaren. Var hör Hanna egentligen hemma?

Juni, juli halva augusti

Betyg

Oväntat känslosam, somrig och mysig.

User Rating: Be the first one !

About Johanna

Check Also

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Klicka här för att läsa mer om den urmysiga sommarserien av Jenny Han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *