Home / Boknyheter / Recension: Tystnadens torn av Mina och Magnus Dennert

Recension: Tystnadens torn av Mina och Magnus Dennert

Titel: Tystnadens torn
Författare: Mina och Magnus Dennert
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsdatum: 20
20-06-02

Jag tog upp boken och läste några sidor och fastnade direkt. Med för mig okända författare och deras första skönlitterära utgivning är det svårt att veta vad man kan förvänta sig. Blev väldigt glatt överraskad, Tystnadens torn är en bok där spänningen griper tag i en själv, känslan av att vilja ha mer samtidigt som jag ville att den skulle ta slut, för att få någon typ av upplösning på de våld och hot journalisterna utsattes för.

Den kändes lite seg i mitten för att sedan återigen gripa tag i en, så värd att läsa hela vägen. Kan verkligen rekommendera denna spännande bok till er alla.

Förlagets beskrivning:

Journalisten Roya Zand kämpar dagligen mot lögnerna och hatet som sprids på internet. Hon har skapat en nätrörelse som på kort tid blivit en viktig röst för mänskliga rättigheter i landet och satt käppar i hjulen för högerextremismens framfart.

När en kvinna med kopplingar till Royas kamp hittas mördad i ett vattentorn i Göteborg misstänker Roya att någon gjort verklighet av hoten. Tillsammans med en kollega börjar hon granska de som hatar och förstår snart att det inte rör sig om en ensam galning, utan ett organiserat nätverk.

Tystnadens torn är en skrämmande och laddad thriller som utspelar sig mitt i vår samtid.

Tystnadens Torn

Betyg

Gripande, Obehagligt spännande, en bok man fastnar i.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

About Johanna

Check Also

Författarintervju: Anna Portner

Fantastiska Anna Portner kommer ut med en ny del i serien om Systrarna Niva. Klicka här för att läsa lite om hon hennes tankar går inför kommande boksläpp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *