Home / Författarintervju / Författarintervju: Mattias Edvardsson

Författarintervju: Mattias Edvardsson

Imorgon onsdag 17 juni släpps Mattias Edvardssons bok Goda grannar, och jag säger bara vilken bladvändare. Jag hade höga förväntningar på denna efter att ha läst ”En helt vanlig familj” och jag kan knappt tro det men utan tvekan överträffade den mina förväntningar.

Copyright/Fotograf: Gabriel Liljevall

Boken Goda Grannar släpps imorgon men innan dess säger jag inget mer än det jag redan sagt här ovan. Medan ni väntar kan ni passa på att lära känna författaren bakom boken här nedanför. Hur går egentligen tankarna kring ett boksläpp? 

 • Berätta lite om dig själv.

  Efter studier i litteraturvetenskap, svenska och psykologi arbetade jag som gymnasielärare i sjutton år fram till förra sommaren. Min första bok gavs ut 2012 och sedan dess har jag skrivit fem romaner, två ungdomsböcker och två barnböcker. 2018 fick jag ett genombrott både i Sverige och internationellt med ”En helt vanlig familj” och nu jobbar jag heltid med mitt författarskap.
 • Vad gör du när du inte skriver dina fängslande böcker?

  Jag umgås med min familj. Läser mycket, lyssnar på musik. Tycker om vackert väder och att sova. Intresserad av människor, men umgås helst med mig själv.
 • Om du endast hade 3 ord för att beskriva dig själv, vilka ord skulle detta vara?

  Envis, neurotisk, trött.
 • Vilken är din favoritbok?

  På andra sidan midnatt av Sidney Sheldon
 • Goda grannar har precis kommit ut hur går dina tankar inför, under och efter boksläpp?

  Innan boken släppts är det mest katastroftankar. Vem kommer vilja läsa? Alla förväntningar kommer att grusas. Och visst har jag missat något korrfel? När boken väl släpps är det mest katastroftankar. Tänk om ingen recenserar boken. Tänk om någon recenserar den. Sedan börjar skriva på nästa för att skingra tankarna.
 • Jag är förstås väldigt nyfiken, planeras det någon mer utgivning framöver? Slipas det på något manus just nu?

Jag avslutade arbetet med Goda grannar för tre veckor sedan och just nu är det ganska mycket press och PR. Men det finns en idé som ligger och gror i bakhuvudet. Jag älskar att skriva berättelser och skulle antagligen inte kunna sluta ens om jag försökte.

Stort tack Mattias för att du ställde upp och svarade på mina frågor, önskar dig all lycka med Boksläppet av Goda Grannar.

About Johanna

Check Also

Recension: Kvinnorna på Flangans av Åsa Hellberg

Kvinnorna på Flangans är boken där hemligheter, lyx och intriger binds samman till en fantastisk berättelse med djup.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *