Home / Bokrecension / Recension: Sommarserien av Jenny Han

Recension: Sommarserien av Jenny Han

Jag har läst en så mysig YA-serie som ändå får in en hel del allvar, jag slukade alla tre böcker. Jenny Hans sommarserie som blivit nyutgiven av Lavendel-lit under den senaste månaden. Serien består av tre böcker. 1. ”Sommaren jag blev vacker” 2 . Ingen sommar utan dig och del 3 som heter ”Sommar för evigt”. Bara omslagen är så fantastiskt fina och innehållet likaså.

Detta är en bokserie som passar tonår, unga vuxna men jag, snart 30 gillande den väldigt mycket ändå. En bra tonårsroman tycker jag ska ha bra intriger som passar åldern, huvudpersonen är i första boken 16 år och mitt 16-åriga jag skulle uppskattat denna ännu mer. Perfekt serie att sluka under lata dagar på stranden.

Förlagets beskrivning av Sommaren jag blev vacker:

Belly lever för somrarna. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något händer på sommaren. Vintern är bara en transportsträcka till nästa sommar, när hon får återvända till huset vid havet, till Susannah, och viktigast av allt: till Jeremiah och Conrad. Killarna som hon har vuxit upp med, som var hennes första förälskelser och allt däremellan. Belly älskar alla deras knäppa traditioner och det faktum att allting alltid är sig likt i sommarhuset, att ingenting någonsin förändras. Förrän nu.

När Belly kliver ur bilen vid huset känns det som att komma hem, men samtidigt är något annorlunda. Och under en sommar, en fruktansvärd och underbar sommar, förändras plötsligt allt.

Jenny Hans böcker tycker jag passar både den vana och ovana läsaren, ett litet + är att filmen ”Till alla killar jag har gillat” också finns på netflix, är du eller har en tonåring därhemma som gillat filmen passa på att läsa Bokserien som består även den av tre böcker.

Sommarserien av Jenny Han

Betyg

Mysig, charmig YA. Fullt av drama, intriger kärlek och familjerelationer.

User Rating: 4.3 ( 1 votes)

About Johanna

Check Also

Semesterläsning 2020 v.2

Veckans week-wrap up. Läsning under hemester 2020 andra vecka! Lite förhandsläsning och mycket feelgood.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *