Home / Bokrecension / Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Titel: Den lilla bokhandeln i Hamnen
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Norstedts förlag
Utgivningsdatum: 20
20-06-17

Mer semester än med en bok av Jenny Colgan kan det inte bli. Dessutom en bok som handlar om andra som älskar att läsa böcker. För att vara en Colganbok hade denna mycket mer djup än jag tidigare böcker, den blev spännande och absolut inte självklar hur den ska kunna sluta. Jag tycker verkligen att detta är den bästa bok jag läst av Colgan hittills och hoppas att det fortsätter såhär. Den uppfyller också alla krav på en riktigt bra Feelgood, den där mysiga känslan som infinner sig när huvudpersonen faktiskt börjar anamma den nya livsstilen och njuter av känslan att bara vara.

Jag kan ha råkat vara uppe lite för länge bara för att läsa ut den, jag bara kände att jag behövde få svaren innan jag kunde somna ifrån boken. Nu har jag hunnit smälta den lite men jag tror också att denna kommer stanna kvar ett bra tag hos mig. Men det här var en bok som berörde mig mycket mer än hennes tidigare romaner.

Förlagets beskrivning:

Ett kärt återseende av Nina och några av karaktärerna från Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omåttligt populära böcker har nu sålt i en miljon exemplar i Sverige!

Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?

Den lilla bokhandeln i Hamnen

Betyg

Colgans bästa roman, en bok med charmig feelgood blandat med svärta.

User Rating: Be the first one !

About Johanna

Check Also

Semesterläsning 2020 v.2

Veckans week-wrap up. Läsning under hemester 2020 andra vecka! Lite förhandsläsning och mycket feelgood.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *