Home / Författare / Anna Portner / Författarintervju: Anna Portner

Författarintervju: Anna Portner

Nu är det bara 4 dagar kvar till boksläpp, på Tisdag den 21 juli släpps tredje delen av Systrarna Niva. Jag har haft turen att få förhandsläsa denna och jag säger bara, ha twixen i högsta hugg och bered dig på att inte lämna boken förrän den är utläst.

Men med några dagar kvar till boksläpp har Anna ställt upp och svarat på några frågor, passa på att läsa här så länge. Har ni ännu inte läst Serien om systrarna Niva passa på att njut i solskenet och läs/lyssna på de två tidigare böckerna innan nästa kommer ut.

      Berätta lite om dig själv.

Jag är en relativt nybakad författare som debuterade i Maj 2019 med de två första böckerna i Feelgood-serien om systrarna Niva, Manhattan Love och Tokyo Calling. Jag älskar böcker, både att läsa och skriva, och att få bli utgiven författare har varit en dröm sen jag var barn. Just Feelgood gillar jag på grund av dess positiva löfte, man vågar hoppas på det positiva, och som feelgoåodförfattare är det också det som jag ger som läslöfte till mina läsare. Det kan finnas en hel del utmaningar, svårigheter och svärta som möter bokens karaktärer, men man kan ändå luta sig tillbaka mot det positiva löftet. Det kommer att gå bra. Du vet inte exakt vad som kommer att lösa sig åt det positiva hållet, men att det i totalen kommer att gå bra, att det positiva löftet kommer att bära karaktären och storyn i hamn. 

I Sala bor jag småstadsliv tillsammans med min familj, man, två barn och en hund, 

       Vad gör du när du inte skriver böcker?

Jobbmässigt så utöver skrivandet så frilansar jag inom rekrytering/HR. Familjen tar såklart en hel del tid, sen lägger jag även gärna tid på träning, promenader med min hund, att umgås med vänner, matlagning och bokläsande.

      Om du endast hade 3 ord för att beskriva dig själv, vilka ord skulle detta vara?

Passionerad, Energisk, Positiv

       Vilken är din absoluta favoritbok? 

MEN..!! Det här är ju en omöjlig fråga… Jag byter favorit ganska ofta, är ständigt otrogen men närapå uteslutande inom Feelgood. Några författare jag tycker väldigt mycket om är Martina Haag, Liane Moriarty, Lauren Weisberger, Sophie Kinsella, Marian Keyes.

       London Baby kommer snart ut, som jag tror är tredje delen om Systrarna Niva, finns det någon fortsättning i åtanken? Hur går tankarna inför, under och efter ett boksläpp?

London Baby är den tredje boken i serien om systrarna Niva. Jag hoppas på att få fortsätta följa Camilla och Stella en stund till och har i skrivande stund påbörjat ett manus för en fjärde bok. London Baby slutar även på ett sätt som lägger upp det fint för att en fjärde bok skulle kunna ta vid, och får förhoppningsvis många läsare att sukta efter mer… 😉 

Inför boksläpp så är det både pirrigare och lugnare nu denna gång jämfört med släppet förra året. Nu har jag redan ett härligt gäng läsare som jag vet tycker om serien och som längtar efter att London Baby ska släppas, och det känns tryggt, men det kommer även med lite press -Kommer jag kunna leverera, kommer tredje boken att leva upp till förväntningarna? Så jag är både överlyckligt extatisk och läppbitande nervös.

      Böckerna som systrarna Niva har getts ut på Bonnier Bookery, vilket innebär att den endast finns publicerad som e-bok och ljudbok. Finns det några tankar på att vilja publicera en fysisk bok framöver? 

Det digitala har varit väldigt roligt att lära sig mer om, se vilka möjligheter det ger och hur jag behöver skriva för att formatet ska fungera optimalt. Men jag vet att det finns en stor klick traditionella läsare som inte kommer att läsa mina böcker om de inte ges ut i pappersformat, och jag vill såklart kunna få ut mina böcker till så många läsare som möjligt. Jag hoppas att framtiden kommer att ge möjlighet till utgivning i pappersformat, men i nuläget är fokus på att fullt ut få etablera serien så bra som möjligt hos den digitala läsarskaran.

😉

    Så, Twix. Varför är dina karaktärer just så förtjusta i Twix? 

Bra fråga! När jag skissade på Stella och Camilla så funderade jag på saker de kunde ha som skillde dom åt, egenskaper, och saker som kopplade dom samman, egenskaper, intressen, saker som de kunde tycka om, och då kom Twix upp som en idé. Sen får jag väl erkänna att jag själv är extremt förtjust i choklad.

Avslutar med att fråga en fråga om ditt eget läsande, vart läser du helst? Vad dricker och äter du till?

Jag har på senaste år fastnat för ljudboksformatet och då läser (lyssnar) jag helst när jag är ute och går med hunden, jag går ca 4 mil i veckan så det blir en hel del bra tid för lyssning. 

Läser jag en pocket så blir det gärna i sängen och med en kopp the.

About Johanna

Check Also

Måndag kväll

Första arbetsdagen efter semestern är avklarad, faktiskt rätt sliten ikväll inte van att gå upp …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *