Home / Bokrecension / Recension: Värsta bästa hälsan av Maria Dufva

Recension: Värsta bästa hälsan av Maria Dufva

Titel: Värsta bästa hälsan
Författare: Maria Dufva
Förlag: Bonnier Fakta
Utgivningsdatum: 20
20-07-24

Börjar med att säga hur viktig denna bok är hur både du som vuxen bör läsa denna, men också läs den tillsammans med era barn för att kunna diskutera fram hur ni vill ha det med skärmar i er familj.

Maria Dufva har skrivit boken Värsta bästa hälsan tillsammans med Generation prep om ges ut av Bonnier fakta. I boken beskrivs vad som faktiskt händer när exempelvis kollar på en skärm precis innan vi ska sova eller hur både barn som vuxna faktiskt känner ett beroende och mår dåligt om man inte är ständigt uppkopplad och kontaktbar.

Ett stort plus är att den får en att tänka till och se över sina egna vanor, även om jag än så länge inte har ett barn med egen telefon så kommer vi dit framöver. Dottern är 2 år och en dag tog jag fram ett ABC-spel på surfplattan för att öva lite bokstäver och hon visste precis hur hon skulle klicka och dra på skärmen för att flytta bokstäverna. Det var då jag insåg att hon faktiskt får använda surfplatta på förskolan redan nu och sedan dess har jag inte tagit upp den igen åt henne. Det kommer komma men jag behöver inte skynda på det hemifrån när hon är mycket mer nöjd att bygga med klossar eller bädda ner sina dockor.

Ytterligare ett plus är att den är skriven riktad mot barn och ungdomar, den är anpassad för att barn ska förstå och få känslan av; så gör ju jag, eller så gör vi hemma.

Jag vill rekommendera alla jag känner att läsa denna bok, barn som vuxen men har du barn/ungdomar hemma som tillbringar mycket tid framför skärmen, läs den tillsammans och för en dialog om varför och hur ni kan begränsa skärmtiden där hemma.

Värsta bästa hälsan

Betyg

En viktig bok för både barn att vuxna, en bok som ger många aha-upplevelser och eftertanke på hur vi använder skärmar idag.

User Rating: 3.7 ( 1 votes)

About Johanna

Check Also

Recension: Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Ingen sommar utan en Colgan och denna som dessutom hamnar i topp av hennes böcker. Klicka för att läsa mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *