Recension: Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Polly och Chris företag går i konkurs, de är skuldsatta och tvingas läggs ut lägenheten till försäljning. Förhållandet som varit knakigt spricker och Polly flyttar till Polbearne, en liten havsnära by med få butiker och en by som inte går att ta sig till eller från när tidvattnet kommer. Det finns en biodlare, fiskare och Polly flyttar in i ett litet hus med ett i många år oanvänt hus.

Mina tankar om boken:

Mys på hög nivå, blandat med det fasansfulla som kan hända på en fiskebåt. Jag upptäckte Jenny Colgan precis som många andra i samband med att Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden kom ut. Jag ville dock inte läsa den innan jag läst de tidigare böckerna om bageriet. Enligt biblioteket förväntas jag kunna hämta ut Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden till helgen, dock har jag inte läst sommaren än men får helt enkelt ta de i lite fel ordning.

Boken ger mig en känsla av att allt är möjligt, ta chansen när den kommer och gör vad som känns bra just då. Kanske blir det bra, kanske inte men ta då en ny chans.

Jag gillar sättet Colgan skriver på, får känslan av att vara i bageriet och titta ut över havet. Ibland kan jag nästan känna doften av nybakat bröd.

Denna är nr 1, Nr 2: Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden sedan Nr 3: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden.

Antal sidor: 303

Utgivningsår: 2015

Förlag: Masolit förlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *