Recension: Nätter i Reykjavik – Arnaldur Indridason

 

Erlendur har precis tagit polisexamen i Reykjavik. Han får ta nattpassen som främst blir rattfyllerier, våld i hemmet och krogstök. Han träffar på stans uteliggare, ger dem gärna en cell att sova i under natten om möjligt. Men det är särskilt en Hannibal, de har bara träffats en handfull gånger men något med Hannibal är intressant. Kanske är det Hannibal och Erlendurs tidigare liv som liknar varandra, kanske inte.

Hannibal hittas död i torvtäkterna, det rubriceras som ett självmord eller snarare drunkningsolycka vid högt alkoholintag. Men Erlendur kan inte släppa att Hannibal drunknat och fortsätter utredningen.

Vad tyckte jag:

Som jag skrev i tidigare inlägget var den lite långsam, det var ingen nagelbitare. Boken utspelar sig i Reykjavik och författaren beskriver aktiviteter på gator med isländska gatunamn, områden som jag inte känner till, det gör det svårt att få en uppfattning av vad han beskriver. Jag har haft turen att vara på Island ganska många gånger och känner till vissa av platserna men inte tillräckligt för att få en klar bild över gator men över Reykjavik i stort.

Jag läste ut boken på en kväll, jag känner att jag vill gärna läsa en bok till av Indridason innan jag får en uppfattning av honom som författare.

Författare: Arnaldur Indridason

Antal sidor: 262

Nordstedts förlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *